Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı
DİL VE KONUŞMA GÜÇLÜĞÜ
Dil ve konuşma bozukluğu, diğer bir adıyla artikülasyon bozukluğu bir konuşma güçlüğüdür. Konuşma organlarının istenilen şekilde kullanılamamasından kaynaklanmaktadır. Çok farklı fonksiyonlarda karşımıza çıkmaktadır. En belirgin fonksiyonları fonolojik bozukluk, gecikmiş konuşma, dudak damak yarıklığı, kekemelik ve apraksi olarak adlandırılabilir.
Kısaca örneklemek gerekirse konuşurken bazı sesleri söyleyememe veya yanlış söyleme, konuşurken yaşanan ses çatlaması veya ses kısılmaları, üç yaşına gelmesine rağmen çocuğun konuşamaması, kekeleyerek konuşması birer konuşma güçlüğü belirtisidir.
Anne babalar bu aşamada sakin olmalı ve mutlaka yardım almalıdır. Çocuğun yanında anlaşılır ve doğru telaffuz ile konuşarak ona örnek olmalıdır. Çocuk düzgün sesler çıkaramadığı zaman ısrar etmemeli, çocukla oyunlar oynayarak oyunlar eşliğinde konuşmaya teşvik etmelidir.
Dil ve konuşma bozukluğu için “Dil ve Konuşma Bozuklukları Destek Eğitim Programı” uygulanmaktadır. Bozukluğu olan öğrenciler için dil terapistleri tarafından özel olarak hazırlanan programlar sayesinde oluşturulan eğitim haritası ile tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
Biz Özel Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kendi dil ve konuşma güçlüğü çeken öğrencilerimize konuşma terapistlerimiz ile doğru bir yol haritası çizerek, ailelerimize de evde uygulaması gereken planı sunarak yardımcı oluyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz için hazırladığımız destek eğitim programımız ile yaşanılan konuşma bozukluklarını çözüme kavuşturuyor, geri kalan hayatlarında daha sağlıklı ve düzgün telaffuz ile devam etmelerini sağlıyoruz. Konuşma bozukluğu yeterli eğitim ve egzersiz ile aşılabilen bir bozukluktur.
Etiketler: dil ve konuşma güclügü,dil eğitimi,özel dil eğitimi,Dil ve konuşma bozukluğu,Özel Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi